Vi skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss på Sellbag att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den information som vi sparar om dig hos oss.
Vi säljer aldrig dina personuppgifter till andra företag.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter.

Vi ser till att dina personuppgifter alltid är skyddade hos oss, och att behandlingen följer både gällande dataskyddsregler, interna riktlinjer och rutiner.

På den här sidan beskriver vi hur och varför Sellbag behandlar dina personuppgifter, samt vilka rättigheter du har. Behandlingarna kan skilja sig något beroende på om du t.ex. är Sellbag-kund eller inte.


1Hur påverkar GDPR mig?

För oss på Sellbag är det viktigt att anpassa våra erbjudanden och tjänster utifrån just dina behov, och det kan vi göra med hjälp av dina trafik- och kunduppgifter. Med hjälp av den kan vi bland annat:

- Fortsätta att förbättra våra tjänster

- Ge dig ännu bättre erbjudanden

- Skicka information som är relevant för just dig

Ju fler uppgifter vi kan utgå ifrån när vi utvecklar säljtjänsten, service och erbjudanden, desto snabbare kan vi presentera förbättringar som verkligen gör skillnad i vardagen.

Du som kund ska ha kontroll över vilken information du delar med oss. Därför kommer vi att be om din tillåtelse att hantera dina trafik- och kunduppgifter.

Självklart garanterar vi att ingen obehörig får ta del av dina uppgifter. Den nya dataskyddsförordningen reglerar även hur vi sparar dina uppgifter och hur vi kan garantera att ingen annan kan komma åt dem. För oss är det självklart, men det är viktigt att berätta, att vi aldrig kommer att sälja det vi vet till tredje part.

2Hantering av personuppgifter inom Sellbag

Om du använt säljtjänsten Sellbag eller handlat av Sellbag via Tradera så behöver vi behandla dina personuppgifter.

3Vad använder ni för uppgifter?

För att kunna utveckla och erbjuda dig en riktigt bra säljtjänst, tjänster, service och erbjudanden behöver vi använda det vi vet om dig. De uppgifter vi behöver använda kan delas upp i kunduppgifter och trafikuppgifter.

Kunduppgifter - som namn, postadress, mejladress, telefonnummer, kontonummer och personnummer.

Trafikuppgifter - uppgifter som visar hur du använder dina tjänster och produkter på vår webbplats.

4Var behandlar vi dina personuppgifter?
Vi strävar alltid efter att behandla dina personuppgifter inom EU-området. I de fall dina uppgifter skulle användas utanför EU, t.ex. av någon av våra tjänsteleverantörer, säkerställer vi alltid att det finns skyddsåtgärder, t.ex. dataöverföringsavtal, på plats så att mottagarna behandlar uppgifterna på samma säkra sätt som vi gör.
5Vad händer om jag inte vill ge min tillåtelse?

Om vi inte får din tillåtelse att använda dina uppgifter för de specifika frågorna gör vi det inte heller.

Dock finns det några undantag. Vi kommer även i fortsättningen få kontakta dig och erbjuda dig sådant som har direkt att göra med de produkter och tjänster du betalar för idag.

Självklart kommer du fortsatt att kunna avregistrera dig från våra nyhetsbrev om du vill.

6Uppdatering om hur vi behandlar dina personupp­gifter
Vi kan komma att uppdatera den här informationstexten, t.ex. om vi skulle behandla dina uppgifter för nya ändamål, samla in ytterligare uppgifter eller dela dina uppgifter med andra mottagare än de som anges här. I sådant fall kommer du få ta del av en uppdaterad information där förändringarna framgår. Den senaste versionen av informationen finns alltid publicerad här på Sellbag.se.

Så funkar det

1. Beställ, fyll och få dina Sellbagpåsar. Få påsarna sedan upphämtade gratis eller lämna in dessa hos ditt närmaste PostNord-ombud för kostnadsfri retur till oss.

2. Vi sköter resten! Vi sorterar, kontrollerar, värderar, skriver annonser, fotograferar, sköter all kontakt med Traderakunder, betalningar och leveranser m.m.

3. Vi delar lika på vinsten!

Tjäna pengar till laget eller klassen

Sellbag är ett superenkelt sätt att tjäna pengar till föreningen, laget eller klassen. Nu slipper du som ledare och förälder säljkraven på underkläder, lotter eller livmedelsprodukter.

Allt som krävs är att fylla en påse med prylar du ändå inte använder med för värde av minst 50 kr/pryl så har du gjort din del av jobbet.

Enklare kan det inte bli!