Om Sellbag

År 2016 grundades Sellbag av ett gäng unga entreprenörer. Tanken på att kunna förvalta varor och produkter på ett mer hållbart och klimatsmart sätt hade under en tid växt fram. Från början var tanken att helt inrikta sig på föreningar och sport- /idrottsprodukter. Ganska snabbt insåg vi att detta inte bara omfattar idrottsvärlden utan hela svenska folket.

Vi gjorde efterforskningar och läste igenom en del rapporter och undersökningar som var alarmerande. Det visade sig exempelvis att 7 av 10 köper kläder som de egentligen inte behöver och att det går åt hela 2 700 liter vatten för att göra en enda t-shirt!

Bolaget drivs idag från Katrineholm med produktion och lager men med en kundbas över hela Sverige.
Vår affärsidé är att göra det enkelt för människor att bli av med sina gamla överblivna prylar och kläder som annars mest ligger i hemmen och skräpar.

Vår vision

Vi vill med hjälp av våra kunder minska det ekologiska fotavtrycket, minska köphetsen och konsumera mer hållbart för ett sundare klimat. Därför jobbar vi mot mål 12 av de Globala målen som världens ledare har förbundit sig till att uppnå till år 2030. Vi skänker även en del av överskottet varje år till Världsnaturfondens (WWF) arbete med just klimatfrågorna.

Tjänsten är därför utformad att vara så enkel så att alla människor kan använda den. Den enda kostnaden du som Sellbag kund kan få, är om vi inte lyckas sälja alla dina överblivna prylar och du vill ha dom i retur, då betalar du returfrakten. Annars är tjänsten helt kostnadsfri. Vi står för frakt av påsarna såväl till dig som till oss, vi hämtar tom. dina Sellbagpåsar vid din dörr om du bor inom vårt upptagningsområde men delar helt lika på vinsten av det som säljs.

Visste du att?

Stora delar av personalen språk- eller arbetstränar hos Sellbag. Vi vill inte bara göra nytt för miljön utan även ta ett stort ansvar för alla typer av människor.